Посіяла огірочки… Огірки - давній традиційний український овоч. Старше покоління українців пам’ятає неперевершений смак огірка сорту Ніжинський, як у свіжому вигляді, так і в консервації та маринуванні, а особливо - в засолці. На жаль, маючи чудові смакові якості, огірки сорту Ніжинський та його сортотипу, поступилися виробникам товарної продукції більш врожайнішим гібридам, які створені відомими фірмами Нідерландів , Франції, Польщі та інших Європейських країн. Саме тому плоди огірків світло-зеленого кольору з чорними шипиками стали рідкістю на овочевому ринку . Щоб відродити смак українського огірка і повернути його на овочевий ринок, спеціалісти ТОВ “Агрофірма-Елітсортнасіння” поставили перед собою завдання створити високоврожайні гібриди огірків, які б були стійкі до хвороб та мали смакові якості в свіжому вигляді та при засолюванні близькі до сорту Ніжинський. Кропітка праця спеціалістів ТОВ “Агрофірма-Елітсортнасіння” та селекціонерів аматорів на протязі більше п’яти років дала свої плоди. Були створені українські гібриди огірків для вирощування у відкритому грунті, такі як Щедрий F1, Надійний F1, Рясний F1, Вдалий F1, Ніжний F1, чотири з них вже занесені до Державного реєстру рослин, гібрид Ніжний F1 ще буде проходити сортовипробування . Огірки Щедрий F1 та Вдалий F1 мають довгостеблі рослини (стебло 150 см і більше) подовжений термін плодоношення, стійкість до комплексу хвороб. У гібридів Рясний F1, Надійний F1, Ніжний F1 стебло середньої довжини (до 150см), вони дружньо віддають врожай, мають неперевершений смак зеленця, як в пікулях (3-5см) і корнішонах (5-9см), так й в зеленцях, що за розміром більше 9см. Подивитись асортимент, купити насіння огірка можете у відповідному розділі на сайті elit-semena.com.ua Агротехніка вирощування цих гібридів звичайна, як при вирощувані огірків у відкритому грунті, враховуючи кліматичну зону і тип грунтів. Треба пам’ятати, що зібране насіння з таких плодів не збереже ті якості, які несе в собі саме гібрид. Посійте - не пожалкуєте! Отримаєте добрий врожай і відчуєте чудовий смак українського огірка.
Автор статті кандидат с/г наук Роєнко В.П. |