ПРОФ Кавун

ПРОФ Кавун АУ Продюсер 10 г
ранньостиглий
50,00грн.
 
Детальніше 
ПРОФ Кавун Борчанський 10г обробл
Ранньостиглий
57,00грн.
 
Детальніше 
ПРОФ Кавун Княжич 10г
Ранньостиглий
42,00грн.
 
Детальніше 
ПРОФ Кавун Огоньок 20г 26р
Ранньостиглий
35,00грн.
 
Детальніше 
ПРОФ Кавун Чарльстон Грей 10г
Ранньостиглий сорт
51,00грн.
 
Детальніше 
ПРОФ Кавун Шуга бебі 5 г
ультраранній
25,00грн.
 
Детальніше 
ПРОФ Кавун Ярило 10г 26 р
Ранньостиглий сорт
23,00грн.
 
Детальніше 

Каву́н (Citrullus vulgaris) — баштанна культура родини гарбузових.

В Україні основні обсяги кавуна вирощують на Херсонщині та в сусідніх південних областях; тут кавун вільно дозріває, досягаючи при цьому чудових смакових якостей.

У середніх чорноземних областях у відкритому ґрунті кавун іноді не дозріває, так само, як і в більш північних місцевостях, тому культура на полях замінюється виведенням його в парниках.

Для баштанної культури вважається кращим цілинний супіщаний чорнозем, на якому плоди виходять більші, ніж на суглинистому.Дозрівання ранніх сортів — у другій половині червня, пізніх — до жовтня.

Стебла тонкі, гнучкі, повзучі зазвичай округло-п'ятигранні, довжиною до 4 м і більше, розгалужені. Молоді частини стебла густо опушені м'якими волосками.

Листя на довгих черешках, чергове, волосисте, довжиною від 8 до 22 см і шириною від 5 до 18 см, глибоко трироздільне, іноді цільне, більш-менш лопатеве.

Плоди кавуна залежно від сорту кулясті, овальні, яйце - чи грушоподібні, різні за забарвленням — білі, зелені, смугасті, мармурові та ін.

Насіння плоске, часто облямоване, різноманітно забарвлене, з рубчиком.

М'якуш кавуна рожевий або червоний, також буває жовтого кольору, дуже соковитий і солодкий.

Особливості вирощування кавуна у відкритому ґрунті.

Сприятливі умови для сівби кавуна настають, коли ґрунт прогріється на глибині загортання насіння до температури 16-18 , при посадці насіння в холодний ґрунт частина його пліснявіє та втрачає схожість. Запізнення з сівбою призводить також до зрідження сходів, затримання строків збирання, зниження врожайності .

Норма висіву насіння залежить від обраної густоти рослин на га площі та розміру самого насіння.

У дрібнонасінних сортів та гібридів норма висіву становить 3-4 кг/га насіння, у крупнонасінних — 5-6 кг/га.

Сівалки точного висіву дозволяють її зменшити удвічі. Глибина сівби — до 5 см, а на легких ґрунтах та при низькій вологості - до 7 см. У фазі 2-3 листків рослини проривають, залишаючи в гнізді одну-дві найкраще розвинені росилини. Для одержання більш раннього врожаю, кавун вирощують розсадним способом.

Розсаду вирощують у горщечках розміром 10×10 см і висаджують у 25-30-денному віці, коли мине загроза весняних приморозків.

Особливості вирощування кавуна у закритому ґрунті.

У зимових теплицях розсаду висаджують у кінці січня — на початку лютого, у плівкових - із середини березня — до 10-15 квітня, залежно від способу обігріву споруд, коли ґрунт прогріється до температури 20-22°С.На початку квітування в теплицях або біля них встановлюють вулики з бджолосім’ями. На рослині залишають 2-3 плоди.

Поливають рослини рідко, коли вологість ґрунту (субстрату) знижується до 60% НВ. Відразу після поливу споруди провітрюють. Надмірна вологість у цей період призводить до ураження рослин хворобами, затримання достигання плодів та зниження вмісту цукру в них.

Плоди, які почали наливатися, вміщують у сітки та підв’язують до шпалери. У парники розсаду кавуна починають висаджувати з середини березня з розрахунку 1-2 рослини під парникову раму. Під малогабаритне плівкове покриття висаджують її на 15-20 днів раніше, ніж у відкритий ґрунт.

5
04.06.2025
Замовлення №8057. Все насіння висівалося в різні періоди, кавуни та дині кожного року висіваю тільки...
Наталія
5
03.06.2025
Добрий день. Було зроблено замовлення №8057 з цього замовлення дуже багато насіння не зійшло. Перелік...
Наталія
5
25.03.2023
Дуже задоволена якістю насіння,дякую!!!
Ірина