Насіння баклажана

Баклажан - багаторічна рослина родини пасльонових.

До нас прийшов з Малої Азії, хоча батьківщина баклажанів – Індія.

В наших регіонах ця овочева культура вирощується як однорічна.

Більшість сортів, поширених в Україні, ранньостиглі та середньостиглі. Із-за повільного зростання і високої вимогливості до тепла, баклажани вирощують розсадним способом.

Насіння на розсаду висівають за 55-60 діб до висадки у відкритий і за 65-70 діб у захищений грунт.

Зазвичай, насіння пророщують попередньо витримавши його 20 хвилин в нагрітій до 50 °С воді для знезараження.

Розсаду вирощують у теплих парниках, теплицях або в домашніх умовах в горщиках. За 2-3 тижні до висадки починають загартування розсади, наближаючи режим вирощування до природних умов.

Готова до висадки розсада повинна мати добре розвинену кореневу систему, товсте стебло (10-12 см заввишки) і 5-7 справжніх листків.

У середній смузі розсаду висаджують на початку квітня під тимчасові плівкові укриття, або в теплиці та парники, на півдні - у відкритий грунт.

Плоди баклажанів містять солі заліза, міді, калію, натрію, в них порівняно багато кобальту, марганцю, пектинів, аскорбінової кислоти і вітаміну В.

Баклажан має гарні смакові якості і хорошу врожайність. На одній рослині баклажана формується від 3 до 15 плодів, а в залежності від сорту плоди мають різну форму, колір і масу. М'якуш може бути білого, зеленуватого або бурого забарвлення, з гіркотою або без неї (найбільш солодкий - білий). Насіння зберігає схожість 3-4 роки.

5
25.03.2023
Дуже задоволена якістю насіння,дякую!!!
Ірина
5
21.02.2023
Замовляю насіння вже декілька разів і як завжди задоволена. Адміністратор надав консультацію, щодо насіння...
Анна
5
02.02.2022
Щиро всім дякую товар замовляю у Вас третій рік як завжди бистро оперативно якісно і завжди радує від...
Роман